Rubrik

Klicka här för att redigera underrubrik


Var? Här! I Oxelösund           

Var?Här!Oxelösund är en serie av bilder,texter och evanemang som fångar olika personer, platser, företeelser eller skapar evenemang i en stad som har och är mer än man tror, och började som  en ide vid ett besök hos Tompa och Bäckströms varv.


Då jag för ett tag sedan oväntat stötte på en gammal barndomskompis, sedan länge utflyttad från stan, som i förbigående nämnde att han skulle besöka ett båtvarv och beställa en snipa, en speciell modell designade av båtbyggaren själv, så var min första reaktion förvåning och förundran.


Finns det fortfarande såna ställen? Och var i så fall? Här, i Oxelösund, visade det sig. Jag blev nyfiken och eftersom jag hade en egen båt relaterad fråga gick jag ner till det lilla varvet vid kanalen och hittade en sorts oas, en unik plats fylld med en strid ström av människor och allehanda ting och aktiviteter.

Besöket hos den lokala båtbyggaren påminde mig om att det är mer till Oxelösund än man tror och jag bestämde mig för att fota några av de platser, personer eller företeelser som gör staden speciell som blev till en utställning: Tompa - en tusenkostnär med ett båtvarv och några gitarrer  och den första delen av en serie kallad
Var? Här! Oxelösund.


(För att se utställnings bilder och text kontakta [email protected] för ett användarnamn och lösenord)


~