Rubrik

Klicka här för att redigera underrubrik


Tompa; En allkonstnär med ett båtvarv och några gitarrer. En oas med egen tidräkning. En plats där detaljer såsom en ett visst datum och klockslag inte betyder speciellt mycket men där den inneboende formen och funktionen hos en bit virke hittas när det är dags och melodier får liv utan notblad.

Sommardagen jag kom till varvet vid kanalen välkomnades jag av en grupp som satt och drack kaffe i skuggan av ett gammalt vildvuxet äppelträd. Efter att jag fått svar på min båtfråga av den minst sagt imponerande samlade nautiska kunskapen runt bordet såg jag mig omkring och fick lust att fota några av de många motiv som finns i en sån miljö.

Såsom en utklädningslåda mitt på verkstadsgolvet med olika hattar-för vem vet när andan faller på och man får lust att bära tropikhjälm. Eller varför inte ta ner ett av de nät som hänger på tork och ge sig ut och fiska med en av ekorna som ligger uppdragna i vassen. Eller sätta sig ner vid pianot, som står där mellan bandsågen och båtskroven, och spela ett stycke.


                                                                                                       
                                                                                          
                                                                                                      Tompa II för forts.