Rubrik

Klicka här för att redigera underrubrik


...
Eller kanske bara använda det som ett avlastnings-bord för det man har för handen – såsom en whiskey flaska och några glas, eller Lloyds Register of Ships från -98.  Och ibland är ju den perfekta platsen att lägga den där grejen som man precis hittat och som kan vara bra att ha - någon gång - helt enkelt ett piano.


När jag en stund senare lämnade kanalområdet kändes det som om jag hade varit på besök i en annan värld.  Ett annat sorts land med egen tidräkning. Ett ställe och ett sätt att leva som är mer Kairos än Chronos som de gamla grekerna skulle ha sagt.

En ställe där det finns någon att upptäcka och förundras över var man än vänder sig.  Såsom skönheten i ett gammalt träskrov som sett bättre dagar, tillfällen att ta en kopp kaffe med oväntade bekantskaper eller få en teknisk redogörelse för den extraordinära kvaliteten hos brittiskt tillverkade utombordare.


En plats där det finns mycket skratt och hyss och mycket vetande om vitt skilda ämnen. Och som jag upplevde det, ett sällsynt mått av frihet.


                                                                                             forts. Tompa III