Rubrik

Klicka här för att redigera underrubrik


Jag fick också en chans att ta lite bilder av Tompas liv som musiker i olika konstellationer och i diverse sammanhang, när han och några vänner var de första någonsin att göra en spelning i båken på den gamla lotsstationen Hävringe, ett gig som var en överraskning för stuginnehavarna på ön efter en gemensam arbetsdag.

Medlemmarna i bandet samlades vid kajen där en av stödtrupperna väntade med sin båt. En båt som passade perfekt för att ha ett piano i aktern och ett gäng halvgalna musiker ombord. (Och, skulle det visa sig senare, över bord.)


Och så kom ett skepp lastat med ett band och lite annat löst folk till utposten vid horisonten, ön med den långa och intressanta historien, och alla som var där bökade in sig på båken för att lyssna.

Efter att det spelats, pratats, dansats, druckits, badats och skrattats klart på ön där Bäckströms båtbyggeri startades av Tompas farfar en gång i tiden, satte bandet av hem igen. Över havet i riktning mot de avlägsna ljusen från Oxelösunds hamn och järnverket.


                                                                                                forts. Tompa IV