Rubrik

Klicka här för att redigera underrubrik


 .....

Väl tillbaka på kajen vid varvet hade det blivit mörkt men för vissa i bandet och ett antal andra som kommit med in till land från Hävringe hade kvällen bara börjat. När jag började bege mig hemåt hade lamporna i verkstan tänts, instrumenten hade packats upp igen och skratt och musik strömmade ut genom de stora dörrarna som lämnats vidöppna mot natthimlen och kanalen.


Och helt plötsligt kändes det fullkomligt logiskt och självklart att någon som Tompa skulle ha ett piano precis där - mitt på verkstadsgolvet, bland båtskrov och maskiner, väggklockor som stannat och en bild på Pavarotti hängandes bredvid ett beigt paraply(?!), en åra och ett sågblad.

Ett piano mitt bland alla de människor och prylar det är möjligt att fylla ett båtvarv med om man bara har ett stort hjärta och fantasin som krävs. Kaotiskt och underbart. En plats i ständig förändring som samtidigt ger en känsla av att tiden stått stilla sedan en annan epok.  Var? Här! I Oxelösund.                                                                         Forts. Tompa V